2% pt Lucia / un nou control, o noua interventie

Share va rog!

Revin cu rugamintea pt completarea formularului 230 pt a redirectiona 2% din impozit catre Asociatia “LUCIA-MARIA” – asociatie ce sustine tratamentul si operatiile Luciei.

 

FORMULARUL 230 se poate descarca aici  :  https://agaluciamaria.files.wordpress.com/2018/01/2017_asoc_luciamaria_d230_opanaf_3695_2016.pdf .

 

Pe 4 Aprilie, 2018 am avut un nou control ortopedic unde vestile au fost bunicele: se pare ca transplantul osos primit in 2017 da semne ca se prinde incet incet si piciorusul creste. Partea nefericita este ca prin crestere se curbeaza tibia operata si poate periclita succesul operatiilor precedente, deci in cateva luni (preconizam Iunie 2018) Lucia va fi supusa unei noi interventii prin care se va opri din crestere o portiune de tibie in incercarea de a o face sa creasca deapta. Suna complicat si recunosc ca mi-as fi dorit sa imi zica medicul sa ne ducem acasa fara griji si ca anul asta nu e nevoie de nicio interventie.

Am pus si un colaj de poze unde se vede piciorusul gol si firav si ce “instalatie” serioasa se poate regasi in el, tija, suruburi, transplant osos doua brose in forma de x.

La spital a fost o atmosfera placuta datorita unei asociatii ce a venit cu multe jucarii, baloane si voie buna pt copii internati iar cei din holurile de asteptare s-au bucurat la randul lor de baloane ca dovada pozele de mai sus. Vom reveni la finalul lunii Mai pt a stabili exact data interventiei si ne rugam la Dumnezeu ca toate aceste eforturi si chinuri indurate de Lucia sa ii aduca liberatatea de miscare pe care si-o doreste de atata timp.

Va multumim pt toate gandurile bune si ca ne urmariti mereu pe blog sau Facebook si va imbratisam cu drag!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Emotii, emotii! Operatie programata pt 6-8Iunie 2017!!

Inca mai puteti redirectiona 2% din impozitul pe venit pt operatia si tratamentul Luciei aici : https://agaluciamaria.files.wordpress.com/2017/01/d230_opanaf_asociatialuciamaria_2016-1-1.pdf .
Termenul de depunere este 25mai, dar daca le trimiteti mamicii Luciei ar trebui cu 2-3 zile mai devreme pt a ajunge la timp la ANAF.

Dupa trei luni de asteptare am primit toate aprobarile necesare operatiei Luciei, care este programata pt 6-8 Iunie,2017. Am simtit aceste luni fparte intens pt starea piciorusului Luciei s-a inrautatit. Din posturile precedente am mentionat ca acum un an s-a rupt un surub care tine fixa placuta metalica ce trebuia sa fixeze fractura de tibie pe care Lucia o are din 2014, iar in februarie anul acesta s-a rupt placuta pe jumatate. Piciorul s-a degradat pt ca probabil placuta si asa rupta s-a miscat iar zona s-a invinetit si este dureroasa. Lucia abia mai face cativa pasi si in rest in brate sau carucior special.

In acest timp, Lucia a fost spitalizata timp de o saptamana cu febra mare datorita unei infectii inca neidentificata. Febra a trecut si Lucia continua tratamentul cu antibiotic acasa inca 4 zile. A fost o curajoasa pt ca i s-a luat sange de 4 ori si in cealalta mana avea montata branula pt antibiotic. Le-a incantat pe dnele asistente cu povesti sau cantecele in engleza si le-a avertizat ca se va face medic cand va fi mare si va veni sa lucreze cu ele.
Acum este bine si se joaca toata ziua cu noul motan alb pe care il boteaza in fiecare zi: Princess, Printesa Angela, Inghetata Alba, Whitey, Pupici cu sclipici iar ultima versiune este Faina.

 

 

 

 

 

 

 

 

Operatia ce urmeaza va fi, ca si celelalte doua, foarte invaziva. Medicul va incerca sa scoata complet zona afectata de Pseudartroza si sa inlocuiasca cu o grefa de os ce speram sa se integreze si sa vascularizeze tibia normal, va aplica nist e proteine magice (cum ii spun Luciei) care vor ajuta in acest sens – BMP si va fixa din nou fractura cu o tija si suruburi mai solide. Va fi montata si o noua tija care va trebui sa previna curbarea piciorului. Dupa fiecare operatie durerile sunt imense dar Lucia este curajoasa. Minimum 6 luni va avea piciorul operat in ghips complet (pana sub fundulet) cu repaos complet, urmand ca la fiecare 2 luni sa fie schimbat si facuta radiografie pt a monitoriza vindecarea.

Nu uitati sa redirectionati 2% din impozitul pe venit care tratamentul Luciei completand acest formular : https://agaluciamaria.files.wordpress.com/2017/01/d230_opanaf_asociatialuciamaria_2016-1-1.pdf

Multumim pt sustinere si va trimitem ganduri bune. Va imbratisam cu drag!
Lucia, Faina (pisicul alb) si mami de Lucia

 

Noua operatie a Luciei a fost programata! | New surgery was scheduled for Lucia!

(for English please scroll down)

Dragilor, pentru Lucia-Maria operatia la piciorul stang este iminenta iar astazi am primit confirmarea pentru data programarii. Pe 28 Aprilie,2015 medicii vor incerca sa ii schimbe viitorul in bine.

11075316_785778268165350_1950685563_nIn mare, se va elimina complet partea de tibie afectata de Pseudartroza (partea din mijloc, cea extrem de slab vascularizata) si se va incerca corectarea si fixarea osului transplantat anul trecut in Elvetia printr-o tija de la genunchi la calcai. De asemenea se va fixa si fractura care nu da semne de vindecare din luna Septembrie 2014. In ambele cazuri se vor folosi cel mai probabil si suruburi, dar si un tratament cu Proteine (BMP) care ar trebui sa ajute la vindecarea osului afectat. Partea de sus si cea de jos din tibia ei vor fi folosite cel mai probabil ca si grefe de os tot in cadrul acestei operatii.Practic ne vom pune baza in acest trasplant osos sa preia functia tibiei, iar tibia ei va fi eliminata. Suna complicat si chiar este. Riscurile sunt si ele mari, dar in cadrul acestei boli orice operatie are riscuri despre care nu as vrea sa vorbesc.

Inca nu am primit toate detaliile medicale, dar va voi tine la curent. Am incredere ca medicii isi vor face treaba cu succes si Dumnezeu va veghea asupra acestui copil minunat.

My dears, the surgery for the left leg is imminent for Lucia-Maria and today I received the confirmation for the appointment. On April 28th,2015 the doctors will try to change her future in better.

Basically, they will eliminate completely the part of the tibia affected by the Pseudarthrosis (the middle part, the one that is poorly vascularized) and they will try to adjust and fix the bon graft received last year in Switzerland by using a rod from the knee to the heel. Also they will fix the fracture that has not been healing since September,2014. In both cases the will most probably use also screws, but also a Protein treatment (BMP) that should help in healing the affected bone. The upper and lower part of the tibia will be used as grafts in this surgery. Practically, we will rely on  this graft to take over the functionality of the tibia, and her original tibia will be eliminated. Sounds complicated and it is. There are high risks, but for this disorder any surgery has high risks that I prefer not talking about.

I don’t have all the medical details, but I will keep you posted. I trust in the doctors that will do their job with success and in God that will watch over this wonderful child.

Noua orteza a Luciei ..o mica bucurie | Lucia’s new orthosis ..a little joy

(for English please scroll down)

Dupa 7 luni de stat in ghips am primit acordul medicilor pentru noua orteza a 10937504_755341654542345_89013266_n (2)Luciei.  A fost facuta in Decembrie,2014  la un cabinet de ortoprotetica din Bucuresti si a durat aproximativ3 saptamani pana sa fie gata, iar costul a fost de 2,000RON. Este pt tot piciorul stang, cu punct de sprijin sub fundulet si pe partea superioara a piciorului, preluand o parte din greutatea corpului si nefacand prea mare presiune pe tibia lezata (dupa cum se vede si in poze). Pentru o perioada foarte scurta Lucia-Maria are voie sa mearga. Pana la noua operatie.

 

Acomodarea cu noua ortez10933201_755341537875690_867281722_na a fost dificila, dar acum Lucia merge ..schiopatat, greoi, dar merge si se bucura la maximum de acest lucru. Este un copil minunat, extrem de inteligent :numara pana la 10 in romana si engleza, cunoaste culorile si este foarte vorbareata! Ii place sa picteze, sa danseze, sa faca gogosi si sa manance pizza ..deci un copil absolut normal si asa speram sa ramana. Dupa operatie va urma o lunga perioada de recuperare, ghips pt minimum 6 luni dar toate aceste eforturi sunt ca ea sa fie bine, in final.

 

 

Continuam campania de strangere a formularelor pt redirectionarea a 2% din impozitul pe venit, de donarea a 20% din impozitul pe profit pt societati comerciale dar si orice alte donatii in contul de mai jos:

ING Bank :  Cristina Aga
RON: RO39 INGB 0000999903318191
EUR: RO91 INGB 0000999903941547

PAYPAL: cristina.aga@gmail.com

Va multumesc pt sprijin prin acest zambet minunat!

10945983_755341301209047_1569639392_n

 

            After 7 months of wearing a cast we got the doctor’s approval for Lucia’s new orthosis. It was custom made in December,2014 at a orthoprosthetics studio in Bucharest and we waited about 3 weeks until it was done, and the cost was 2,000RON (450euro). It covers the entire left leg, having a support point just under her bottom and on the higher part of the leg, taking over the body weight and the pressure over the ill tibia (as you can see in the photos above). For a very short period of time Lucia-Maria is allowed to walk. Until the new surgery.

              Getting used to the new orthosis was not easy, but now Lucia walks ..limps, but walks and enjoys it at maximum. She is a wonderful kid, very intelligent: counts to 10 in both Romanian and English, knows all colours and she is talks all the time! She likes to paint, dance, bake donuts and eat pizza…so an normal child and this is how we hope she will be further on. After the surgery she will have a very long recovering period, a cast for at least 6 months but all this efforts are made so she can be  ok, in the end.

            We continue our campaign of  collecting the forms redirecting the 2% of the annual tax income, of the forms for donating 20% of the tax profit for companies and also any other donations in the bellow account:

ING Bank :  Cristina Aga
RON: RO39 INGB 0000999903318191
EUR: RO91 INGB 0000999903941547

PAYPAL: cristina.aga@gmail.com

I thank you by sharing this wonderful smile!

Redirectioneaza 2% din impozitul pe venit pentru sustinerea tratamentului micutei Lucia-Maria

Puteti sustine a treia operatie a Luciei-Maria ce are ca scop stabilizarea fracturii de tibie, inlocuirea tijei si a placutei rupte, dar si tratamentul si multiplele investigatii medicale o puteti face prin completarea formularului 230 in prima sectiune. Nu uitati sa semnati in josul paginii si mi le puteti trimite pe email (cristina.aga@gmail.com) sau le pot ridica personal de la dvs.

Aici gasiti formularul 230 : 2016-formular-230-asoc-luciamaria

 

Va rog sa distribuiti si prietenilor dvs iar eu ma voi deplasa acolo unde este nevoie pt a strange aceste formulare si a le depune la Aministratia Finaciara de care apartine contribuabilul, unitate ce va calcula si va aloca cei 2% din impozitul pe venit in contul Asociatiei “Lucia-Maria”.

Pentru orice detalii legate de acest caz va stau la dispozitie.

Multumim pt sustinere!
Cristina Aga
Tel 0724998524
email cristina.aga@gmail.com

 

Scrisoarea surpriza!

Image

Ieri am primit un telefon surprinzator de placut : o domnisoara de la reprezentanta Orage din Mall Vitan ne anunta ca, in urma tragerii la sorti, scrisoarea Luciei catre Mos Craciun a fost aleasa castigatoare. Scrisoarea o vedeti si mai sus a fost depusa de prea minunata prietena a noastra, Raluca in preajma Craciunului …. si a fost cu noroc! Bine, nu vom primi bani (la momentul la care Raluca a scris scrisoarea stransesem aprox 5.000euro si mai trebuiau 35.000euro) pentru operatia de la Basel(CH), dar bebelushka (asa cum imi place sa o alint) va primi multeee jucarii.

Multumim Raluca si revenim cu pozele de bucurie si mirare ale Luciei!!

Pupici de la mami si Lucia! :***

Pupici