Lucia – noutati nu tocmai bune, dar mergem cu incredere mai departe!

O puteti sustine in continuare pe Lucia pt ca are nevoie periodic de diverse investigatii medicale costisitoare iar in Aprilie 2018  urmeaza o noua operatie la piciorul stang.  Ortezele au ramas deja mici si trebuie schimbate cat mai repede iar costul total ajunge la peste 2.500lei. Ne ajuta ganduri bune, donatii sau  redirectionarea a 2% din impozitul pe venit sau 20% din impozitul pe profit ca firma (e mai simplu decat suna – va pot oferi detaliile necesare).

A fost o perioada destul de grea pt Lucia si am asteptat sa treaca sa va povestesc:

In luna Septembrie trebuia sa inceapa gradinita dar s-au declansat brusc niste crize teribile de epilepsie- isi pierdea cunostiinta, nu mai respira, avea convulsii si ii era afectata partea stanga (ochi, gura, mana si picior). Crizele au fost urmate de varsaturi si dureri de cap, somnolenta s dificultati la vorbire. A fost preluata de salvare si transferata intre spitale pt ca in final sa ajunga la Obregia. Cea mai urata criza a fost in timp ce manca si ne-am speriat ca se sufoca. Acum ia un tratament si de doua luni nu a mai facut nicio criza, dar o pazim la fiecare pas. Speram ca din luna Ianuarie sa se duca la gradinita pt ca isi doreste mult si o sustinem!

Pe langa controalele periodice la ortoped s-au adaugat si cele la neurolog. Si in ceea ce priveste piciorul vestile nu sunt cele mai bune. Sunt semne timite de osteintegrare (s-a format un trat subtire de os in zona afectata si operata) dar peroneul a inceput sa creasca gresit – in exterior si daca nu isi revine singur (putin probabil) va trebui intervenit si corectat in 3-4 luni. Recunosc ca ma sperie gandul unei alte operatii si sedari, avand in vedere ca ultima operatie a durat 9,5 ore si e posibil sa o fi afectat neurologic (nu exista o explicatie clara pt crizele e epilepsie).

Intre timp ne bucuram de fiecare zi, ii admir simtul artistic – adora sa picteze sau sa modeleze si ne jucam cu motanul nostru cel alb si nazdravan. A impodobit bradul, a facut decoratii si a pregatit scrisoarea pt Mos Craciun. Isi doreste sa faca balet si sa patineze ca alti copii, sa sara si sa stea in picioarele goale, fara orteza sau ghips. Isi doreste si jucarii, dar lumina pe care o are in ochi cand il roaga pe Dumnezeu sa ii faca piciorul bine e atat de intensa!

Toata familia a fost alaturi de ea si recunosc ca am fost socati de aceste doua vesti. Toamna viitoare ar trebui sa inceapa scoala si imi doresc pt ea sa mearga mai rar la medic si mai des la joaca.

Puteti vedea si zambetul molipsitor acestui copil minunat si greu incercat, mereu vesela si nerabdatoare sa fie bine mai repede.

Va imbratisam cu drag si va uram sarbatori cu bine! Nasterea Domnului sa nasca in fiecare din noi mai multa intelegere si bunatate, putere de a le duce pe toate si multa SANATATE!

25519910_1531482616928241_579400920_n

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s