Lucia dupa operatia nr.3 – suntem pe drumul cel bun

Buna dragilor! Au trecut 3 saptamani de la operatia Luciei la tibie. A fost cel mai greu moment de pana acum pt ca a durat 8h. Medicii au scos vechea tija si placuta rupta, au refacut vasele de sange care nu prea era in zona afectata de Pseudartroza si apoi au scos 5,5cm de tibie (din 19cm) si au inlocuit cu o grefa de os. Au fixat fractura cu o noua placuta si 8 suruburi, si au introdus 2 tije metalice prin tibie. De asemenea au pus si BMP (niste proteine magice, cum ii explic Luciei, care ar trebui sa ajute la regenerare osoasa) si la final au pus tot piciorul in ghips pana sub fundulet.

Imediat dupa operatie Lucia a fost tinuta pe calmante (derivat de morfina) si 2 saptamani de antibioce foarte puternice. S-a obisnuit greu cu ghipsul iar noaptea durerile se acutizau. Zilele in spital au trecut mai usor pt ca a primit muuulte baloane cu heliu foarte colorate si a fost vizitata de voluntari ai spitalului pt a anima copii bolnavi.

Acum este acasa si pare bine. Ii este foarte cald dar suporta bine pt un copil de 4 ani dupa 3 operatii foarte invazive.
Saptamana viitoare i se va schimba ghipsul si i se va face o noua radiografie pt a vedea stadiul vindecarii. Daca totul este in grafic va primi un nou ghips sintetic, mai usor si mai subtire, in ce culoare isi doreste si pe care speram sa il accepte mai usor.

Un mare of al Luciei este ca nu poate face baie si asa va fi pana la finalul anului pt ca va sta in ghips probabil 6 luni cu imobilizare totala (nu are voie sa mearga pe picior deloc) dar recuperam dupa ce se va scoate ghipsul de tot si vom avea rezultate bune.

Atasez cateva poze dinainte si dupa operatie si revenim saptamana viitoare cu vesti dupa schimbarea ghipsului.

Multumim pt incurajari si rugaciuni. Chiar cred ca au contat in recuperarea Luciei si am simtit caldura sufleteasca trimisa!

Weekend racoros!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s