2017 vine cu o noua operatie pt Lucia

Buna tuturor! Nu am mai scris de mult despre Lucia pentru ca situatia a stagnat, ceea ce nu poate fi ceva rau. Nici foarte bine. Dar cu siguranta ne-ati urmarit pe pagina de Facebook unde am pus mereu poze cu mici nazdravanii.

Lucia este bine, in limita faptului ca starea nu s-a agravat. Are aceeasi fractura din Septembrie 2014 si cu toate ca anul trecut s-a incercat repararea sa, osteouniunea nu s-a produs decat intr-un procent foarte mic, fapt care implica o noua interventie foarte curand. Din fericire piciorul creste datorita cartilajului de crestere sanatos ce se gaseste in capatul tibie, sub genunchi. Asta inseamna ca in cadrul noi interventii, tija si placuta metalica deja existente vor fi schimbate cu altele noi, mai solide pentru ca si oasele sunt ma mari si putin mai rezistente (speram). Dupa cum vedeti si in ultima radiografie de mai jos, partile metalice au ramas mici si deci vor fi schimbate pt ca nu mai sustin tibia cum trebuie. Se vede si surubul rupt (in dreapta, a 5a liniuta care ar trebui sa fie paralela).

15129921_1144493065627200_1810898943_n

In cadrul noii operatii estimate in Feb-Mar 2017 medicul Luciei va rezeca din nou tesut osos afectat de Pseudartroza (partea blurata din mijlocul tibiei, unde este si bucata mai scurta de metal) si va insera o noua grefa de os, care speram sa produca osteointegrare, deci sudarea fracturii. Va ajuta si o noua doza de BMP – niste proteine magice, cum ii explic Luciei, care vor facilita regenerarea osoasa. Se vor inlocui partile metalice si ne vom ruga sa tina si piciorul sa se vindece repede si bine. Vor urma alte luni de stat in ghips complet, cu repaos total. In ultimii doi ani au fost cate 6-7luni dupa fiecare operatie.

Intre timp Lucia alearga si danseaza ajutata de orteza ei. Miscarile nu sunt perfecte si uneori o jeneaza sau doare, oboseste des dar ne bucuram de orice moment de libertate si miscare.

Merge la gardi si se bucura de jocuri, povesti, socializeaza cu colegii ei si asteapta zapada! Mai nou adora sa mearga la spectacole. Pasiunea pt prajiturit si pictat a ramas si usor usor apar noi activitati pe masura ce creste.

Revin cu noutati pe masura ce apar. Multumim pt gandurile bune si va imbratisam cu drag!

Lucia & mami

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s