La multi ani! Vesti bune despre Lucia!

La multi ani! Va dorim un an nou mai bun, cu multa sanatate si sa ii aveti alaturi pe cei dragi!

Incepem anul cu vesti bune! Lucia a primit acordul medicului pentru a trece de la ghips la orteza. Dupa mai bine de 9 luni de purtat ghips in final Lucia poate sa faca o baita in cada, ceea ce e o mare realizare pt un copil de 3 ani jumate.12527746_919700684773107_1420849688_n

 

Piciorul arata bine. Are umflaturi in zona gleznei si pe tibie, dar e posibil sa fie de la presiunea ghipsului. In urma cu 3 luni am facut o radiografie dar medicul nu a putut vedea bine cum se prezinta zona fracturata datorita placutei metalice, care acopera zona. Probabil in viitorul apropiat va urma o noua investigatie de acest tip. Dar medicul sau ortoped este optimist in privinta sa.

Pe 5 Ianuarie i-am luat mulaj pentru o orteza care va cuprinde tot piciorul stang, cu articulatie mobile (va putea indoi genunchiul). Partea buna e ca vom putea sa o scoatem zilnic, sa curatam piciorul si sa vedem cand o jeneaza. Trecerea de la ghips la orteza reprezinta un progres in tratamentul ei.

Momentan, Lucia continua sa poarte ghipsul cel vechi, care este sectionat longitudinal, dupa cum puteti vedea si in poza. II punem o sosetica speciala, vata sintetica (nu se aduna) si apoi ghipsul strans tare cu o fasa elastica. Seara Lucia doarme cu piciorul gol. Nu prea suporta atingere pentru ca multi nervi au fost sectionati pe parcursul celor doua operatii si inca nu s-au refacut.

Ca in fiecare an, va invit sa completati formularul 230 pentru redirectionarea a 2% din impozitul pe venit pe 2015 catre Asociatia “LUCIA-MARIA” si sustinerea tratamentului micutei Lucia. Eu pot veni sa le colectez, in cazul in care sunt personae care il completeaza si imi semnaleaza acest lucru.
Mai este cale lunga in tratamentul acestei fetite minunate si probabil pe viitor vor trebui si alte controale amanuntite.

Va multumim si va imbratisam cu drag!
Mami & Lucia-Maria

12540147_919700668106442_860619173_n

Advertisements

2 thoughts on “La multi ani! Vesti bune despre Lucia!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s