Ne intoarcem cu speranta in suflet de la Basel | We are back from Basel with a lot of hope

Lucia, tata si mama in Basel (CH)     Calatoria la Basel a fost una lunga, dar ne-a ajutat sa primim raspunsuri la multe din intrebarile legate de situatia actuala a piciorusului Luciei, despre operatie si riscurile ei. In linii mari, operatia presupune inserarea unei grefe de os, metoda “allograft”, in partea superioara a tibiei si prinderea in partea de jos cu un surub (sper ca exprimarea mea este cat de cat corecta ..). Interventia trebuie efectuata cat mai repede pentru ca riscul de fractura este foarte mare si, daca nu se intervine acum situatia se va agrava pentru ca in 6-12 luni tibia se va rupe oricum. Odata fracturata tibia, interventia va fi mult mai dificila si sansele de reusita se vor diminua. In cazul Luciei, sansele ca operatia sa reuseasca sunt de 70-80%. Suntem optimisti si cu ajutorul lui Dumnezeu, Lucia va fi bine!

Medicul a consultat-o pe Lucia si a facut toate masuratorile necesare  si pt o viitoare evaluare. Am discutat despre metoda sa de operare, recuperarea, riscurile si avantajele pt micuta noastra. A fost ca si cum ni s-a luat o ceata din fata ochilor. Am vazut lucrurile mult mai clar, am inteles exact problemele care pot aparea si cum am putea sa le tratam. Dr. Krieg este un medic de exceptie, foarte apreciat in bransa. Dansul trateaza cu success si cazuri de cancer osos la copii sau alte boli care sunt amenintatoare pt viata copilului si chiar cred ca o va ajuta si e Lucia. In urma acestei operatii, la piciorul afectat de Pseudartroza va exista un os in plus care speram sa fie acceptat de organism si care va ajuta si la indreptarea tibiei. Metoda folosita va diminua cu mult numarul viitoarelor interventii, spre deosebire de alte metode care presupun multe de operatii pe perioada copilariei.

Scurta noastra vizita a fost bine acceptata de Lucia, care a socializat cu toate persoanele intalnite in calatoria noastra. Singurele neplaceri au fost spatiul stramt in avion si timpul lung de zbor, orele de asteptare intre zboruri si raceala cauzata de aerul conditionat. Am reusit sa facem si o scurta plimbare in centrul vechi din Basel, dar si in spitalul unde Lucia va fi operata.

Cel mai probabil operatia va fi pe 26 Mai, 2014  daca reusim sa strangem intreaga suma de  44,000 franci elvetieni, echivalentul a aprox. 40,000euro, la care se adauga cheltuielile de cazare si drum (deloc ieftine in Elvetia), dar si 2 consultatii la 6 si respectiv 12 saptamani de la operatie (consultatie, bilete avion, cazare, ghips/orteza).

In acest moment avem aproximativ 28,000euro si cautam sa facem rost si de restul banilor pana la inceputul lunii Mai, cand va trebui sa achitam integral costul operatiei.

Va multumim ca ne sunteti alaturi si speram sa ne ajutati in continuare prin donatii in conturile deschise special pentru Lucia sau distribuind mai departe catre prietenii si cunostiintele voastre care poate vor veni in ajutorul nostru.

Cristina Aga
ING Bank
Cont RON: RO39INGB0000999903318191
Cont EUR: RO91INGB0000999903941547
Asociatia Lucia-Maria 
CUI:  32577130
Cont RON: RO81BRDE441SV90227424410 BRD
Cont EUR: RO28BRDE441SV90227514410 BRD
Va stau la dispozitie pentru alte detalii si va multumesc din suflet!
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s