Consultatie la Paris | Paris consult

Multumim tuturor pentru gandurile bune! Am plecat pe un viscol incredibil de aprig, ceea ce a facut ca avionul nostru sa decoleze cu aproape 2h intarziere. Sincer am avut emotii sa zburam pe o asa vreme, dar dupa decolare zborul a fost lin si am putut admira soarele deasupra norilor.

Pentru ca am gasit cu greu bilete la un pret bun si  zbor direct, a trebuit sa stam o zi in plus si am profitat sa admiram superbul Paris si sa ne plimbam! Batea un vant tomnatic iar temperaturile erau cu plus, ceea ce a facut ca micuta Lucia sa se simta in largul ei si sa exploreze si ea Louvre-ul sau Turnul Eiffel.  Lucia a cantat, a dansat, a interactionat cu oricine ne-a iesit in cale si a adormit plina de veselie.

Scurta noastra vizita la Paris nu se putea incheia fara a vedea magazinul Disney. Lucia s-a simtit in largul ei, a ales ce i-a placut de pe rafturi , adica jumate de magazin – restul de jumatate era pus pe rafturile de sus . In realitate am plecat cu niste jucarioare Mickey , personajul preferat al

Luciei!

Programarea la doctor a fost dis-de-dimineata dar am reusit sa il vedem pe dl doctor dupa o lunga asteptare, timp in care ni s-a facut fisa si s-au preluat datele bebelusei. Nu ne-am plictisit pentru ca spitalul are o sala de asteptare dotata cu multee jucarii, creioane colorate, carioca si tot felul de ustensile pt decupaj etc.. Domnul doctor a fost prietenos si Lucia l-a placut din prima. A venit cu o armata de rezidenti fiind o boala rara. I-am povestit toate investigatiile facute pana la momentul respective, a comparat radiografiile Luciei, a verificat orteza si mersul fetitei. Apoi a urmat o ploaie de intrebari din partea noastra. Cu multa rabdare am primit raspunsuri, dar nu toate au fost de bun augur. Cea mai trista veste a fost ca, in ciuda tuturor operatiilor, Lucia nu va avea niciodata un picior normal. Imi tremura mana cand scriu aceste cuvine, dar este adevarat. Totusi nu-mi pierd speranta ca medicina va evolua si se vor gasi solutii.

Metoda prin care domnul doctor opereaza este inovativa si a avut rezultate bune de-a lungul timpului (ultimii 10 ani). Totusi, Lucia este prea micuta si sfatul a fost sa mai amanam operatia. Bineinteles ca avem prioritate in cazul unui eveniment nefericit cum ar fi o fractura – cand atunci operatia va fi inevitabila.

Va fi nevoie sa faca 4-5 operatii (in cel mai bun caz) si am fost sfatuiti sa fim pregatiti atat emotional cat si finaciar pt acel moment. Pentru costuri va reveni pe email cu o cotatie, dar o zi de spitalizare cu tratament inclus depaseste 2.000euro si sunt necesare mai multe zile de spitalizare (3 inainte de operartie, reanimare si apoi recuperare).

Vom reveni pe email cu noi radiografii ale piciorusului afectat de Pseudartroza Congenitala de Tibie si Peroneu, dar si ale coloanei pentru ca mersul incorect al Luciei afecteaza si aceasta parte si vom vedea ce anume trebuie facut. De asemenea, ne-a recomandat sa o ducem la inot, singurul sport pe care il poate practica si care ii va stimula dezvoltarea musculaturii si la piciorusul bolnav.

Intre timp incercam sa stabilim cand se putem merge si la Basel la un consult. De aceasta data clinica este privata si costurile sunt mai mari. Daca se strangeau cei 40.000euro, probabil acum eram la clinica din Basel, urmand ca maine, 30 Ianuarie, sa o opereze pe Lucia. Aici metoda este total diferita, si recomandata a fi facuta mai devreme. Pentru ca nu am reusit sa strangem decat putin peste jumatate din suma, operatia a fost reprogramata pt 24 Aprilie, mentinand conditia ca plata integrala a interventiei sa se efectueze cu o luna inainte pt pastrarea programarii. Aici sunt necesare 2 saptamani de spitalizare.

Am ales sa mergem si la Paris pentru ca este o alta metoda, pentru ca au avut rezultate bune in ultimii 10 ani si pt ca oricum pana in aprilie putem cere si alte pareri, mai ales ca inca nu avem banii pt operatia de la Basel. Nu putem sta cu mainile in san. Situatia este confuza si cazul Luciei dificil de tratat.

Acum, mai mult ca oricand, ne straduim sa strangem bani pentru viitoarele operatii si tratamente pentru ca nu stim cand vom avea nevoie si speram sa ne ajutati in gasirea de sponsori, de oameni care pot si vor sa ajute un copil frumos, cuminte si care nu stie ce viata grea va avea fara acest ajutor. Nu avem valori sau buniri care pot acoperi aceste costuri. Locuim in chirie, ducem o viata normala, radem si cantam, dar grija si speranta nu dispare din sufletul nostru. Va rog sa distribuiti in continuare acest caz pe retele de socializare si pe orice alte cai, pentru ca numai asa ii putem oferi Luciei cel mai bun tratament.

Mii de multumiri!

Asteptand consultatia Proaspat ajunsi in Paris Tati si Lucia la Louvre Tati si Lucia la Louvre Tati, Lucia & mami la Louvre Louvre Mami si Lucia la Louvre Mami si Lucia la Louvre Mona Lisa Louvre Turnul Eiffel Lucia la Disney Lucia la Disney Lucia la Disney

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s